Jos perinteinen kuntosalitreenaus ei innosta, kokeile tätä

Kehoinpainotreeni voimistelurenkailla


Kehonpainotreeni on helppo tapa kohottaa kuntoa ja lisätä voimaa. Eikä vaadi hienoja tiloja!

Yksi asia pistää kuntosalilla heti silmään: yhä useampi treenaa matolla tai tangolla kropan painoa hyödyntäen. Perusliikkeistä, kuten kyykyistä, lankusta, punnerruksista ja leuanvedoista, on tullut yhtäkkiä kaikkien suosimia kuningaslajeja.

– Jos liikkeet ovat vieraita, niitä on hyvä harjoitella salilla ohjatusti, jotta vältytään virheasennoilta.

Kun liikkeet sujuvat puhtaasti, treeniä voi hiljalleen viedä astetta pitemmälle ottamalla mukaan irtopainoja sekä lisäämällä toistoja ja vauhtia. Hiki nousee kummasti otsalle, kun tekee askelkyykkyjä käsi- tai levypainon kanssa.

Vaativimmat kehonpainoliikkeet lähentelevät jo akrobatiaa, kuten etuvaaka ja ihmislippu, jossa tangosta kiinni pitämällä kroppa jännitetään vaakasuoraan asentoon. Monia vaativia liikkeitä, kuten leuanvetoa, voi helpottaa kuminauhoilla.

Kehonpainotreenissä on parasta sen vapaus: treenaa vaikka olohuoneessa tv:tä katsellen. Kun kaipaat lisää ruutia treeniin, liikkeitä yhdistämällä saat tehokkaan HIIT-treenin.

Treenivinkki! 

Hyviä liikkeitä ovat esimerkiksi lankku (syvät vatsalihakset), kyykky (peppu ja reidet), punnerrus (käsivarret ja rintalihakset) sekä lantionnosto (keskivartalo ja peppu).

Tee jokaista liikettä 20–30 sekuntia ja siirry heti liikkeestä toiseen. Pidä kierrosten välissä minuutin tauko. Tee 3–5 kierrosta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikkasen voimaharjoittelusta

Aloittelijan kuntosaliohjelma - vain 3 liikeparia